top of page
1-1 coaching, wandelcoach, wandelcoaching, loopbaanbegeleiding, loopbaancoach, jobcoach, loopbaan coach, job coach, personal coaching, mindset coaching, mentale veekracht, mentale gezondheid, mentaal welzijn, ACT therapeut, ACT therapie, ACT coach, Oosteeklo, Assenede, Meetjesland, Gent, Zelzate, Wachtebeke, Eeklo, Zelzate, Evergem, Boekhoute, Ertvelde, Sleidinge, Bassevelde, Wondelgem, Melle, Laag zelfbeeld, zelfvertrouwen, body confidence coach, zelfvertrouwen coach, overeten, diëten, intuïtief eten, emo-eten, binge-eating, depressie, burn-out, burn-out coach, depressie en burn-out coach, gezondheidscoach, voedingscoach, voedingsconsulent

Ontdek mijn aanpak & visie

 MIJN WHY 

Doorheen de afgelopen jaren als coach, en vanuit eigen ervaring, viel het mij op hoeveel waardevolle energie en tijd verloren gaat aan focussen op het veranderen, verbeteren, "gezonder maken",.. van ons lichaam. Vanuit de hoop / overtuiging dat als je die kg's zou kunnen kwijtgeraken, je meer zult kunnen genieten van het leven, je gelukkiger zult zijn, je je beter in je vel zult voelen, meer zelfvertrouwen zult ervaren, .... Of vanuit de overtuiging dat je met een slanker/strakker lichaam fitter, gezonder, energieker, gelukkiger zult zijn. ​

Maar in de realiteit is dit op lange termijn zelden het resultaat. Toch? 

Want hoe hard je ook probeert en je best doet, het lukt veelal niet om dat doel te bereiken of écht vol te houden.

Niet omdat je te lui bent of niet genoeg karakter of doorzettingsvermogen hebt. In tegendeel. Nét omdat je die acties constant probeert vol te houden vanuit jouw karakter en doorzettingsvermogen wat gigantisch veel (vooral mentale) energie opeist. 

We leven in een wereld, samenleving, die gigantisch veel waarde hecht aan uiterlijke schoonheid en extern succes. En geen van beide staat garant voor innerlijk(e) geluk, rust of balans. In tegendeel. Het nastreven van die externe validatie, bevestiging, acceptatie, schoonheid, ... zorgt er net voor dat je jezelf (in eerste veelal onbewust) onderhevig maakt aan de ups en downs van alles en iedereen rond je.

Het wordt ons met de paplepel van jongs af aan meegegeven waardoor we het vaak zélf niet altijd doorhebben dat ons leven bepaald wordt door hoe we eruit zien, hoe hard we werken, hoe veel we doen, hoeveel omzet we draaien, hoeveel volgers/likes we hebben, hoe lief/slim/knap onze kinderen al dan niet zijn,... 

En het ding is, zolang dit alles voor jou werkt. Is dat perfect oké!

Maar van zodra je opmerkt dat dit jou gaat tegenwerken. Dat het jouw energie leegzuigt en dat het jou het gevoel geeft dat je met de kraan open dweilt. Dat je de voeten vanonder je lijf loopt en er precies weinig tot niets voor terug krijgt, behalve nog meer verwachtingen die je moet inlossen, nog meer verantwoordelijkheden om te dragen, nog meer druk om onder te blijven presteren, .... Is het tijd om even uit te zoomen. Even afstand te nemen, ruimte te creëren en je af te vragen. Wat vind IK belangrijk in mijn leven? Waar word IK gelukkig van? Waar krijg IK energie van? Wat is MIJN definitie van gelukkig zijn, succesvol zijn, ... en matcht dat nog wel met de algemene overtuigingen in onze maatschappij? 

 

Wanneer je voelt dat je jezelf niet meer kunt vinden in die ratrace en standaard overtuigingen, blijft natuurlijk de vraag. Wat dan? Hoe moet het nu verder? Hoe kun je die overtuigingen en ideeën over wie je bent als persoon en hoe je je hoort te gedragen, .. loslaten? Hoe kun je jezelf de ruimte geven om te groeien en alles wat je kent op het spel te zetten? 

Dit alleen al, kan heel wat weerstand en gevoelens van angst / onzekerheden oproepen. Wat zéér begrijpelijk is! Je hoeft je er niet tegen te verzetten, en je hoeft nog geen antwoord te hebben op alle vragen, twijfels en onzekerheden die naar boven komen. Het volstaat dat je voelt dat je nood hebt aan verandering, nood hebt aan meer ruimte en energie om écht je authentieke zelf te zijn en JOUW leven te creëren. Niet langer vanuit de verwachtingen van anderen of van wat jij denkt te horen doen/zijn. Maar vanuit jouw zotste dromen en jouw diepste verlangens! Zélfs al weet je nog niet exact wat dat dan kan zijn. In de eerste fase is de wat en hoe nog niet belangrijk. Alles begint bij jouw gevoel. 

Dit alles creëert mijn WHY. Want ik wéét dat jij in staat bent tot zo veel meer. Ik wéét dat jij op vandaag WAARDIG bent. Ik wéét dat jij alles al in je hebt om jouw doelen te bereiken en die rust en vrijheid te ervaren waar je naar zoekt. En wéét dat het geen kwestie is van nog harder je best te doen, nog meer te werken,... om gelukkig te zijn. Geluk is, net zoals zelfvertrouwen en balans / rust, een gevoel. En dat creëer je niet extern, maar van binnenuit. En DAT is exact waar ik jou als Body Confidence coach bij kan helpen.

 HOE DAN?? 

En nu hoor ik jou denken: "hoe dan?" en "waarom zou ik jou geloven?", "wat doe jij dan anders?"... Stuk voor stuk terechte vragen, die ik graag beantwoord!

Ik ben als coach gespecialiseerd in drie luiken:

✔ Mindsetcoaching (d.m.v. ACT-therapie): zelfvertrouwen, zelfbeeld, assertiviteit, stressmanagement, burn-out (preventie), perfectionisme, uitstelgedrag, gepieker, boosheid, angst, loopbaanbegeleiding, work-life balance als werknemer en/of ondernemer (in bijberoep), ,... 

Gezondheid coachingwandelcoachings, beweging, "overgewicht", lichaamsbeeld, algemene gezondheid, slecht in je vel, tekort aan energie,... Let op: ik zie sport en beweging niet als het doel op zichzelf, maar als een middel tot een doel. Ik implementeer beweging en sport binnen het kader van je goed in je vel voelen en je lichaam fit en gezond houden. Zonder de nadruk te leggen op fysieke prestaties, jezelf aftrainen of eender elk ander sportief doel. 

✔ Voedingscoaching: intuïtief eten, komaf maken met overeten en/of emotie-eten, meer vertrouwen in jezelf en je lichaam rond eten,... 

Afhankelijk van jouw blokkades, verwachtingen en doelen werken we doorheen mijn 1-1 coaching een programma en groeitraject uit op maat. 

Het is dus niet zo dat ik aan voedingscoaching of sportbegeleiding doe in de zin van losstaande diensten. Deze expertises worden ingezet in het kader van een totaalaanpak waarin er steeds vertrokken wordt vanuit het mindsetluik, vooraleer we doorgaan naar het bepalen van waardevolle acties die in lijn liggen met de richting die jij uit wil in het leven. 

Op basis van jouw noden, dromen, verlangens en doelen wordt mijn achtergrond en kennis als ACT-coach, voedingsconsulent en sportcoach flexibel ingezet ter ondersteuning van het bereiken van JOUW doelen.

 

Voel je dat je voornamelijk vastloopt op jouw zelfbeeld, uiterlijk, lichaam(sgewicht) en/of voeding? Dan kan naast mijn 1-1 coaching ook mijn Body Confidence groeitraject zeer interessant voor je zijn. Klik hier voor meer info.

Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen
Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen

 Concreet, wat kun je verwachten 

Dankzij mijn uitgebreide ervaring en expertise in zowel mindset en voeding als sport- en beweging, kan ik jou een uniek totaalaanpak bieden

Of je nu worstelt met uitdagingen op persoonlijk niveau o.v.v. jouw lichaam(sgewicht), zelfbeeld, zelfvertrouwen, .. of in jouw rol als ouder, op het werk, als ondernemer, in een relatie, .. ik vertrek steeds vanuit een holistische aanpak waarin we vertrekken vanuit jou als persoon en niet vanuit jouw "problemen". 

Wanneer je namelijk puur werkt/focust op het oplossen van jouw problemen, het veranderen/wegwerken van "probleemgedrag", ... zul je merken dat dit op lange termijn nooit werkt. Omdat we aan symptoombestrijding hebben gedaan. Door jouw gedrag, hetgeen wat je zichtbaar doet, aan te pakken. Terwijl het cruciaal is dat we, voordat we naar het gedragsluik gaan, eerst en vooral een laag dieper duiken. En inzicht krijgen in jouw mindset en overtuigingen. Want het is van daaruit dat jouw gedrag wordt aangestuurd.

 

Wanneer je dit luik dus overslaat, zul je wél merken dat het op korte termijn helpt. Maar zul je evengoed ervaren dat je op lange termijn steeds weer hervalt in oude gewoontes en patronen.

 

Wanneer je op vandaag al heel veel geprobeerd hebt, maar alsnog op zoek bent naar een zoveelste nieuwe oplossing voor jouw probleem. Weet dan dat het feit dat je hervalt,  niets te maken heeft met jouw doorzettingsvermogen of karakter. Dit komt simpelweg omdat je, als ik zo vrij mag zijn, waarschijnlijk nog nooit écht diepgaand op je mindset hebt gewerkt. 

En dan mag je nog zo veel "stokken achter de deur" voorzien, jezelf nog zo hard pushen, .. zolang je tegen diezelfde interne struggles blijft aanlopen, zul je geen blijvende verandering bekomen. 

Vandaar ook dat het belangrijk is dat je begint bij het begin, namelijk jouw mindset. Jouw interne instellingen. En van daaruit kun je dan bewust jouw acties/gedrag gaan sturen in de richting die je uit wil. 

Doorheen zowel mijn 1-1 personal coaching als online groeitraject, vertrekken we dus vanuit de basis. We starten bij jouw mindset. Waarbij je leert hoe je jezelf kunt coachen naar meer positieve en helpende gedachten, meer zelfvertrouwen,... waarna je al snel zult voelen hoe deze aanpassing jouw acties en gewoontes positief beïnvloedt. Waardoor je jezelf niet langer in de weg staat en je jouw vooruitgang niet meer saboteert.

 

Ik leer jou jouw eigen coach te worden. Zodat je jouw gedachten en emoties kunt gebruiken als leidraad om jouw doel(en) te bereiken. 

Benieuwd naar wat jij allemaal kunt bereiken en ondernemen wanneer je niet langer al jouw energie kwijt bent aan worstelen met jezelf, piekeren, zorgen maken, jezelf vergelijken, kcal tellen, ... 

Ben jij klaar om jezelf meer rust en energie te gunnen?
Ontdek hoe ik jou als body confidence coach kan helpen

ACT therapeut | Body Confidence Coach Lena Steenbeke. Coaching en therapie regio Oosteeklo, Meetjesland, Gent. Ter plaatse in de praktijk regio Oosteeklo of online coaching & therapie. We werken rond zelfbeeld, zelfvertrouwen, lichaamsbeeld, stress, onzekerheden, angsten, work-life balance en meer
bottom of page