pexels-sora-shimazaki-5938624.jpg

Ontdek de

Body

Confidence Method

 MIJN WHY 

Doorheen de afgelopen jaren als personal trainer, viel het mij op hoeveel waardevolle energie en tijd verloren gaat aan diëten, steeds weer opnieuw beginnen, jezelf naar beneden praten, piekeren, onzekerheden,... En waarom? Wat heeft die tijdsinvestering jou écht al opgebracht? Behalve nóg meer onzekerheden, verplichtingen, verwachtingen, hogere eisen, stress, faalangst, ...? 

Gemiddeld gezien, verspilt een vrouw zo'n 31 jaar van haar leven aan het veranderen van haar lichaam. Tegen de tijd dat een vrouw 45 kaarsjes mag uitblazen, heeft ze doorgaans 61 diëten, afvalprogramma's, detoxes, cleanses, voedingsplannen, sportprogramma's, ...  geprobeerd doorheen haar eindeloze strijd tegen de kilo's, haar lichaam, zichzelf. In de overtuiging dat, als ze deze keer nét iets meer doorzettingsvermogen voor de dag legt en/of wat strenger is voor zichzelf, het haar deze keer wél zal lukken om de kilo's voorgoed kwijt te geraken.

 

Zodat haar gelukkigste leven EIN-DE-LIJK kan beginnen..... steeds weer, opnieuw en opnieuw, ... en met welk resultaat? Two seconds of happiness waarna je al even snel de kilo's weer bijkomt en terug bij start staat? Klaar om jezelf voor een zoveelste keer door het slijk te halen, tot je aan een zoveelste ronde start. Hoeveel keer nog? Hoeveel jaren van je leven ga je hier nog in investeren? Of ben je klaar om het deze keer vanuit een andere invalshoek te bekijken en eindelijk écht te genieten van je leven en alles wat het jou kan bieden! 

Hieronder nog wat extra feiten voor je opgelijst:

  • 95% van de diëten faalt, omdat men binnen de 1-5 jaar minstens het verloren gewicht (en meer) terug bijkomt

  • 75% van de vrouwen geeft aan haar gewicht onder controle te proberen houden

  • 22% van die vrouwen geeft toe dat ze altijd aan het diëten zijn en/of met voeding of sport bezig zijn om af te vallen of hun gewicht onder controle te houden

We leven in een wereld, samenleving, die gedomineerd wordt door dieetcultuur. Het wordt ons met de paplepel meegegeven, van jongs af aan. Waardoor we het vaak zélf niet altijd doorhebben dat ons leven bepaald wordt door hoe we eruit zien, welk cijfer we 's ochtends op de weegschaal zien staan,..

En opnieuw... waarom? Om gelukkig te kunnen zijn? Omwille van gezondheidsoverwegingen?? 

Het enige wat het doet, is vrouwen bezighouden in een eindeloze spiraal van zelftwijfel, zelfhaat, schaamte, onzekerheden, perfectionisme, .. waardoor je geen energie of tijd hebt om écht te leven. Om écht je gelukkigste leven te creëren. Om écht je dromen na te jagen. Want je geluk, succes, zelfliefde, ... is conditioneel. En altijd onderworpen aan voorwaarden. Want het is jouw gewicht, je eten van gisteren of de afgelopen dag, je kledingmaat, .. die bepaalt of je waardig bent  om in een bikini te lopen, je goed in je vel te voelen, liefde te vinden, plezier te maken, ...

Dit alles creëert mijn WHY. Want ik wéét dat jij in staat bent tot meer. Ik wéét dat jij op vandaag WAARDIG bent. Ik wéét dat gewicht en gezondheid niets met elkaar te maken heeft. Ik kan jou zwart-op-wit beloven dat je niet hoeft te wachten op dat perfecte lichaam om gelukkig te zijn, en dat je zooooo veel energie zou kunnen vrij hebben voor jezelf, je gezin, je kinderen, je dromen, ... mocht je al die verwachtingen van anderen kunnen loslaten. 

pexels-tim-samuel-6697163.jpg

 HOE DAN?? 

En nu hoor ik jou denken: "hoe dan?" en "waarom zou ik jou geloven?", "wat doe jij dan anders?"... Stuk voor stuk terechte vragen, die ik graag beantwoord!

De methode steunt op een 3 wetenschappelijk onderbouwde pijlers, namelijk:

1) Mindset | zelf-coaching | d.m.v. ACT 

2) Food freedom | intuïtief eten 

3) Lichaamsbeweging | body neutrality | body respect

Image by Priscilla Du Preez

 Concreet, wat kun je verwachten 

 

Ik werk dus op de drie luiken, die naar mijn ervaring cruciaal zijn om écht die blijvende balans te vinden. 

Wanneer je namelijk puur werkt/focust op het aanpassen van je gedrag. Dan herval je veelal heel snel terug in oude gewoontes. En dat heeft helemaal niets te maken met jouw doorzettingsvermogen of karakter. Dit komt, om het wetenschappelijk zo eenvoudig mogelijk toe te lichten, doordat jouw gedachten jouw emoties bepalen. En jouw emoties vervolgens jouw acties beïnvloeden. Dat is de standaard flow van hoe ons brein werkt. 

En dan mag je nog zo veel "stokken achter de deur" voorzien, jezelf nog zo hard pushen, .. zolang je tegen diezelfde interne struggles blijft aanlopen, zul je geen blijvende verandering bekomen. 

Vandaar ook dat het belangrijk is dat je begint bij het begin, namelijk jouw mindset. Jouw interne instellingen. En van daaruit kun je dan bewust jouw acties/gedrag gaan sturen in de richting die je uit wil. 

Doorheen mijn programma vertrekken we dus vanuit de basis. We starten bij jouw mindset. Waarbij je leert hoe je jezelf kunt coachen naar meer positieve en helpende gedachten, meer zelfvertrouwen,... waarna je al snel zult voelen hoe deze aanpassing jouw acties en gewoontes positief beïnvloedt. Waardoor je jezelf niet langer in de weg staat en je jouw vooruitgang niet meer saboteert.

 

Ik leer jou jouw eigen coach te worden. Zodat je jouw gedachten en emoties kunt gebruiken als leidraad om jouw doel(en) te bereiken. 

Eens je de basis onder de knie hebt, leer ik jou alles over body-confidence, body-respect en body-neutrality. Zodat je ook je voeding en beweging kunt toevoegen aan je leven, zonder jezelf terug te verliezen in dieetmindset of zwart-witdenken. Ik leer het vertrouwen in jezelf en jouw lichaam op te bouwen, zodat je geen voedingsplan of sportschema meer nodig hebt dat jou dicteert hoe(veel) en wanneer je hoort te sporten en te eten. Maar dat je vanuit vertrouwen in jezelf en jouw lichaam zélf terug het stuur in handen durft nemen. 

 

Want in tegendeel tot wat je op vandaag misschien denkt. Is sport en voeding slechts één klein onderdeel van jouw leven. Het is een middel tot een doel, en niet het doel op zichzelf. Je hoeft je leven dus niet in te delen rond jouw dieetschema of sportplanning. In tegendeel. Jouw voeding en lichaamsbeweging zou moeten passen binnen jouw leven en niet omgekeerd. 

Benieuwd naar wat jij allemaal kunt bereiken in jouw leven, als het niet meer dag-in-dag-uit draait rond eten, sporten, gewicht, voldoen aan, kcal, ... ? 

Image by Teddy GR

Ontdek 

The Body Confidence

PODCAST