top of page

De kracht van woorden

Jouw woorden zijn krachtig. De dingen die jij over jezelf denkt en de verhalen die jij ermee creëert, bepalen jouw realiteit en daarmee de mogelijkheden en kansen die je voor jezelf ziet.


DAT is waarom het ZO belangrijk is om je bewust te worden van de overtuigingen en verhalen van waaruit jij jouw leven leeft.


Even een voorbeeld om alles minder zweverig/abstract te maken.

Heb jij al eens een documentaire gezien over Afrika?


Zo ja, wat zag je dan? Wat is het beeld dat jij hebt over dit gigantische continent?


- de armoede en honger?

- kleurrijke outfits, dansen, zingen, creativiteit

- de mooie natuur, wilde dieren, safari’s

- …Wat het eerste beeld ook is dat in je opkomt. Dat is inderdaad een realiteit. Maar niet per se dé realiteit. Alles hangt af van het perspectief van waaruit het verhaal/beeld gecreëerd wordt.


Hetzelfde geldt voor onszelf.

Afhankelijk van de herinneringen en verhalen die wij over onszelf vertellen/naar boven halen, zullen we andere mogelijkheden zien. En ook de mensen die we kennen, zullen ons elk anders omschrijven.


Is de ene daarom mis of aan het liegen? Neen. Iedereen ervaart en ziet ons simpelweg op hun eigen manier.


En het maakt in de kern niet per se uit welke verhalen er bestaan over jou. Het enige wat telt, is dat je ziet dat één verhaal niet het volledige verhaal maar slechts een klein deel van het geheel is.


Zo niet, is de kans groot dat je jezelf gaat belemmeren en beperken in jouw mogelijkheden.


Stel dat je bijvoorbeeld het verhaal voor jezelf blijft herhalen dat je te oud bent om xyz te doen/bereiken… dan zul je inderdaad te oud blijken. Omdat je in alles wat je wel of niet doet, bewijs zult vinden dat datgene wat je denkt dé waarheid is.


Wanneer je echter bereid bent om jouw verhaal, overtuigingen, realiteit in vraag te stellen en ruimte maakt voor andere perspectieven, zul je merken dat er nog zo veel andere realiteiten mogelijk zijn waarin je nog niet te oud bent om xyz te bereiken. Het is allemaal maar hoe je het bekijkt.


Ben je klaar om ondanks jouw angsten, onzekerheden, wat-als-gedachten,… TOCH die eerste stap in het onwetende te zetten? Niet wetend wat met je gaat doen, maar erop vertrouwend dat je er niet alleen voor staat?


Wees dan welkom voor een gratis kennismakingssessie. Klik hier door naar mijn digitale agenda en kies een plaatsje uit.

コメント


bottom of page