top of page

Dit is hoe jouw omgeving jouw zelfbeeld, lichaamsbeeld en zelfvertrouwen beïnvloedt..

Als Body Confidence coach en ACT Therapeut is het mijn missie om een body confidence movement op gang te trekken. Maar wat betekent dat nu precies? En waarom zou dit jou moeten interesseren? Wat is het nu, what's in it for you?


Dat licht ik doorheen deze aflevering graag aan je toe. Dus als jij merkt dat je vaak tegen jezelf aanloopt, dat je jezelf belemmert, dat je steeds weer in een vicieuze cirkel terechtkomt en dat je (wat je ook doet en hoe hard je ook je best doet) steeds weer hervalt in oude gewoontes en patronen? Luister dan even mee!


Ik heb namelijk, doorheen de laatste 7--tal jaar als coach en ondernemer, gemerkt dat we met z'n allen veelal tegen soortgelijke drempels en obstakels aanlopen. Alleen zien we dat zelden van elkaar. Aangezien we onszelf vooral vergelijken met andermans topje van de ijsberg, zonder te zien wat er allemaal onder de oppervlakte gebeurt.


Hoe vaak ben jij al komen vast te zitten in een spiraal van onzekerheden, gepieker, doemdenken, jezelf vergelijken, bepaalde situaties steeds weer opnieuw afspelen, ...?

We herkennen dit vast allemaal. We zijn in de kern dan ook helemaal niet zo verschillend van elkaar. Het grote verschil tussen elk van ons is onze mindset. De manier waarop wij, elk afzonderlijk, het leven beleven en onszelf en de mensen rond ons zien.


In de kern zijn we allemaal mensen en hebben we zélfs dezelfde 5 kernbehoeften die worden samengevat in de piramide van Maslow, zijnde:


1e kernbehoefte

De eerste basisbehoefte zoals eten, lucht en water – Maslow noemt dit de fysiologische behoeften of primaire biologische behoeften.

2e kernbehoefte

3e kernbehoefte

4e kernbehoefte

5e kernbehoefte


Het enige verschil tussen gij en ik, is dus in principe onze mindset.


Omdat die is samengesteld op basis van kernovertuigingen van waaruit we elk onze eigen realiteit creëren en ons leven beleven.


En dát is zéér belangrijk. Want als onze mindset het enige échte verschil is tussen ons, dan is het onze mindset die bepaalt wat we bereiken in het leven, hoe we ons leven creëren en vormgeven.


Als je daarnaast dan ook weet dat je doorgaans de optelsom of resultaat van jouw omgeving bent en dat jouw mindset bestaat uit een reeks overtuigingen die je hebt aangeleerd doorheen het leven en doorheen alle interacties, situaties en feedback die je doorheen jouw leven hebt ontvangen, dan is het dus zeer belangrijk om jezelf te omringen met mensen die jou energie geven. Te connecteren met mensen die jou omhoog trekken, waarvan je voelt dat je elkaar versterken. En dat is in de kern waarom ik deze body confidence movement creëer.


Onze mindset, hét onderscheidende element tussen ons allen, wordt namelijk gevormd doorheen ons leven en dan vooral doorheen onze kinderjaren.

Je zou jouw mindset kunnen vergelijken met een cameralens, afhankelijk van de specificaties en instellingen zie je de wereld anders. Iedereen heeft dus een unieke lens en de instellingen worden bepaald door de overtuigingen die wij doorheen de rit opnemen.


Overtuigingen zijn gedachten die we zo vaak gedacht hebben en van waaruit we zo vaak actie hebben ondernomen, dat ons brein ze als short cut heeft toegevoegd aan onze mindset, aan de basisinstellingen van onze unieke lens.

Wat een grote meerwaarde is , want in plaats van over alles 10 keer te moeten nadenken kun je dankzij die short cuts heel snel actie ondernemen of reageren.


Even een voorbeeld om dit alles concreet te maken. Stel dat je opgroeit in een gezin waarin jouw mama en/of papa het niet kunnen verdragen dat je boos wordt of verdrietig bent. En steeds als je die emoties uit, krijg je de feedback dat dit niet aanvaard wordt. Dat daar geen ruimte voor is. Dat dat ongewenst is. Je mama en/of papa stelt jou bijvoorbeeld op straf of gaat tegen je roepen of negeert je wanneer je aangeeft dat je boos of verdrietig bent. Kun je je de situatie voorstellen?


Wel, dan is het goed mogelijk dat je als kind, zonder dat jouw ouders per se letterlijk met woorden tegen je zeggen van "hey, jouw boosheid mag er niet zijn" of "zeg met jouw gehuil altijd, stop daarmee mama ziet jou liever als je lacht" , het kan ook puur non-verbaal zijn dat je duidelijk de feedback krijgt dat dit deel van jezelf er niet mag zijn doordat ze jou bijvoorbeeld negeren of doordat ze zélf heel boos worden of tonen dat het hén verdriet doet....


Als kind ga je de situaties waarin je terechtkomt onbewust gaan interpreteren en gaat jouw brein zo goed mogelijk proberen bevatten wat er te leren valt uit het leven en de feedback die we ontvangen van onze omgeving.


In dit voorbeeld kan het bijvoorbeeld zijn dat je op latere leeftijd moeite hebt met het tonen of zelfs zélf voelen van gevoelens. Of dat je je verantwoordelijk voelt voor de gevoelens of reactie van anderen en dat je dus eerder jezelf zult wegcijferen of kleiner maken dan het risico te nemen om anderen mogelijks boos, ongemakkelijk, verdrietig, teleurgesteld te laten voelen.


Het is dus fantastisch dat ons brein o.b.v. onze ervaringen en de feedback die we binnenkrijgen, overtuigingen aka short cuts creëert die dan samen onze mindset vormen. Op die manier hoeven we over heel wat situaties en zaken een pak minder na te denken. Van zodra iemand, om binnen dit ene voorbeeld te blijven, verdrietig is bijvoorbeeld kiest ons brein automatisch de bijhorende shortcut waardoor je instinctief, op automatische piloot de persoon gaat opvangen en het verdriet gaat dragen voor de ander. Omdat je zélf nooit geleerd hebt om te verdragen dat een ander het van tijd tot tijd moeilijk heeft waardoor je het zelf gaat dragen en er alles aan doet om de andere asap op z'n gemak te stellen, beter te laten voelen, terug gelukkig te maken, ... want da's wat je geleerd hebt.


Alleen kan het op volwassen leeftijd op een bepaald moment gaan aanvoelen alsof je jouw eigen grootste saboteur bent. Alsof jouw hoofd tegen je werkt. Alsof je jezelf steeds weer voor de voeten loopt en belemmert.


En op een manier is dat ook écht zo.


Niet omdat jouw brein jou écht wil saboteren of het leven zuur wil maken. Maar omdat jouw brein vanuit haar mindset met al haar overtuigingen die gevormd worden o.b.v. gebeurtenissen en feedback uit het verleden, écht gelooft dat iets sus of zo is.


En dan kun je wel met alle macht en met al het karakter en doorzettingsvermogen van de wereld gaan focussen op het veranderen en controleren van dat ongewenste gedrag, die ongewenste gewoontes.... Dat werkt niet. Niet op de lange termijn tenminste. Want op de korte termijn werkt alles wat je onderneemt.


Omdat elke actie neutraal is.

Geen enkele actie of gedraging is in de kern hoe dan ook negatief of niet helpend. Jouw intentie, de energie en overtuiging van waaruit je de acties onderneemt, dát is de factor die bepaald of de neutrale actie voor jou al dan niet helpend is.Even een voorbeeld omdat ook dit alweer zeer abstract kan klinken wanneer dit allemaal nieuw is voor jou. Wat veelal het geval is, want we worden dit alles niet aangeleerd doorheen het leven hé. In tegendeel, we worden vooral geleerd om niet te veel te voelen, niet te veel te luisteren naar ons lichaam en onszelf. En gewoon te doen wat iedereen doet. Hard werken, hard nadenken over alles, hard alle signalen van ons lichaam negeren en door ploeteren want, pas op hier komen enkele mainstream diepgewortelde overtuigingen aan: "het leven is geen spel", "om iets te bereiken moet je hard werken", "niets voor niets", ....


Stel bijvoorbeeld dat je het doel hebt om af te vallen of strakker in je vel te zitten, fitter te zijn. Dat zijn vaak herkenbare doelen omdat we dat een doel is dat we met z'n allen vaak meerdere, soms wel tientallen, jaren van ons leven najagen.


Al wil ik wél even een disclaimer toevoegen. Afvallen, je lichaam veranderen, ... horen geen doel op zichzelf te zijn. Je hebt namelijk geen rechtstreekse invloed op jouw lichaam noch haar gewicht. Al worden we ook op dat vlak constant andere zaken wijsgemaakt vanuit de maatschappij en dan met name de dieetmaatschappij met haar dieet- of tegenwoordig gezondheidscultuur.... wat uiteraard zeer goed z'n vruchten afwerpt voor de triljoenen business die erachter zit...


Maar aangezien het belangrijk is dat een voorbeeld alles wat concreter en duidelijker maakt, neem ik graag een voorbeeld dat voor velen herkenbaar klinkt. Wat niet wegneemt dat ik als Body Confidence coach en ACT therapeut NOOIT werk op het veranderen van jouw lichaam of lichaamsgewicht. Het mag een gevolg zijn van de acties die je neemt, maar nooit een doel op zichzelf. Bon, dat gezegd zijnde. Een voorbeeld waarom élke actie die je onderneemt in de kern neutraal is. En pas betekenis krijgt en helpend of net niet helpend blijkt afhankelijk van de energie en intentie van waaruit je de actie onderneemt.


Stel dus dat je je niet goed in je vel voelt en dus wilt afvallen omdat je gelooft dat wanneer je lichaam smaller, lichter en/of fitter is je je beter zult voelen en gelukkig zult zijn.


Vanuit die overtuiging onderneem je actie en ga je op je eten letten en/of aan het sporten. Eten en sporten zijn hierbij beide neutrale acties. Maar aangezien je ze in dit voorbeeld onderneemt vanuit de intentie en onderliggende overtuiging dat jij en/of jouw lichaam op vandaag nog niet goed genoeg zijn, nog niet verdienen om gelukkig te zijn, ... versterken die acties die onderliggende overtuiging. Want telkens wanneer je vanuit die energie een maaltijd overslaat of een salade kiest boven een bezoek aan de frituur heb je tegen jezelf en vooral jouw brein gezegd dat hoe we vandaag zijn en eruit zien niet goed is, niet aanvaardbaar is.


Wat heeft jouw brein dus geleerd uit deze actie? Dat je op vandaag niet goed genoeg bent, dat de manier waarop jouw lichaam er vandaag uitziet en/of jouw huidige gewicht een GEVAAR is. Een GEVAAR voor jouw gezondheid, voor de manier waarop je in de groep/maatschappij ligt, jouw geluk, succes, ...


En aangezien jouw brein als nummer één doel heeft om jou in leven te houden en gevaar hierbij iets is wat dus een gigantisch alarm activeert wat alle aandacht trekt WANT ALARM, GEVAAR!! ons lichaam is een bedreiging voor onszelf, DOE ER IETS AAN!! Met als gevolg, dat van zodra je simpelweg een reflectie ziet van je lichaam in een ruit, je intern alarm aanslaat. Omdat je brein naar bovenkomt en doet wat het hoort te doen, je veilig houden. PAS OP, ons lichaam is nog steeds niet goed, het is nog steeds een bedreiging en gevaar... DOE ER IETS AAN.


En gezien je jouw brein geleerd hebt dat kcal tellen, heel erg op je eten letten, hard zijn voor jezelf, kritisch zijn voor je lichaam, jezelf pushen en voorbij lopen op diverse vlakken, jezelf laten afzien en afbeulen tijdens het sporten, noem maar op. Acties zijn die ervoor zorgen dat jouw lichaam terug binnen de norm valt, is dat wat jouw brein op zal aansturen. Door kritische gedachten omhoog te halen over jezelf, jouw lichaam, jouw acties, ... want hoe kritischer hoe beter. Toch? Da's wat we onszelf doorheen de rit en op basis van feedback doorheen het leven, de maatschappij en de mensen rond ons hebben geleerd. Het leven is geen spelletje, je krijgt het niet in de schoot geworpen, het is hard werken, afzien loont, ...


En telkens wanneer je vanuit DIE gedachten, DIE overtuigingen, DIE intentie en energie actie onderneemt. Heb je een bevestiging gestuurd naar je brein en de overtuiging bekrachtigd. Waar je energie aan geeft, groeit. Dus voila... jouw negatief zelfbeeld, lichaamsbeeld, onzekerheden, angst voor gewicht of wat dan ook wordt actie na actie versterkt.


Da's waarom het ONMOGELIJK is om dit diepgeworteld patroon te doorbreken vanuit het gedragsluik. Door het manipuleren en veranderen van jouw acties.

Want stel dat je, zonder meer, plots ervoor kiest om niet meer op je eten te letten, geen kcal meer te tellen, niet meer excessief te sporten, you name it. Wat denk je dan dat jouw brein gaat doen? Want onder die aangepaste, tegenovergestelde acties, zit nog steeds een brein dat als basisinstelling heeft aangeleerd dat ons lichaam niet goed is, een bedreiging is voor alles wat we zijn, voor onze gezondheid en meer. Dus logischerwijs zal jouw brein haar intern alarm steeds luider en luider laten afgaan om ervoor te zorgen dat je STOPT met die gevaarlijke gedragsverandering waardoor jouw acties lijnrecht staan tegenover datgene wat jouw brein geleerd heeft over het leven. Jouw brein doet dus exact wat het hoort te doen, jouw veilig houden door ervoor te zorgen dat jouw acties terug in lijn liggen met de basisinstellingen en overtuigingen.


Da's die vicieuze spiraal waar je steeds weer in hervalt. Herken je hem? Vol goede moed gestart, gemotiveerd door de eerste zichtbare resultaten en dan .... keer op keer, hervallen. Niet meteen hé, maar op de lange termijn is het een patroon dat zich steeds weer herhaalt. En vaak ben je daarbovenop dan ook nog eens ervan overtuigd dat het aan jou ligt. Dat je niet genoeg karakter of doorzettingsvermogen hebt. Of dat je jezelf saboteert, dat je het niet in je hebt...


NIETS is minder waar.


Je kunt jezelf niet saboteren. Jouw brein doet exact wat een gezond mensenbrein hoort te doen....

Jouw lichaam en/of brein is niet iets wat gefikst moet worden. Want er is helemaal NIETS mis met jou. Je hebt simpelweg nog nooit geleerd hoe je jouw overtuigingen kunt veranderen. Hoe je ZELF jouw basisinstellingen, jouw mindset, kunt aanpassen. Zodat je niet langer vanuit de standaard geloofsovertuigingen van de maatschappij of diverse koepels zoals het geloof, dieetcultuur, jouw gezin van herkomst, ... hoeft te leven. Maar zélf kunt kiezen welke overtuigingen je gebruikt als basisinstellingen in jouw mindset.


Want stel dat je leert hoe je jouw mindset kunt veranderen en wéét hoe je vanuit de juiste intenties en energie exact diezelfde acties kunt ondernemen. Zul je zien dat alles veel vlotter gaat en dat het jou helemaal niet zoveel doorzettingsvermogen of karakter vraagt om de gewenste acties te ondernemen. Wat zéér logisch is, omdat die acties op dat moment in lijn liggen met de onderliggende instellingen in jouw mindset en brein waardoor jouw brein geen alarm hoeft te activeren om jouw gedrag terug onder controle te krijgen. Want jouw gedrag sluit perfect aan bij jouw overtuigingen.


Als dit alles nu heel onrealistisch, vreemd, oncomfortabel,.. klinkt en je heel wat weerstand voelt bij wat ik vertel. Weet dan dat dat helemaal normaal is. Da's jouw brein die haar alarm laat afgaan. PAS OP, deze informatie matcht niet met onze realiteit. Dit is niet hoe wij het leven, de wereld of onszelf zien. Keer terug naar jouw comfortzone aub. Als dit alles waar is, is ons leven in gevaar want wij doen het op vandaar helemaal anders en onze aanpak op vandaag is absoluut niet in lijn met dit alles. Dus als dit waar is, vormen onze huidige acties een bedreiging voor onze veiligheid... abort mission....


Voel je het? Die weerstand in je lijf? Of misschien hoor je het eerder in je hoofd? Met diverse gedachten die aan het razen gaan?

Da's helemaal ok.


Er bestaat niet één realiteit. Iedereen heeft z'n eigen realiteit. Z'n eigen unieke lens waar we de wereld en onszelf doorheen bekijken. En zolang je voelt dat jouw versie van de realiteit helpend is voor hoe jij jouw leven wilt leven en perfect aansluit bij hoe jij je wilt voelen, wie jij wilt zijn, ... dan is er helemaal geen reden om daar ook maar iets aan te veranderen. Want het is niet omdat mijn realiteit en mijn mindset anders is ingesteld dan die van jou, dat die van mij beter of slechter is.


Er bestaat alleen maar helpend of niet helpend. En da's iets wat niemand anders kan of hoort te bepalen voor jou. JIJ wéét hoe je je wilt voelen, wat je wilt in het leven, ... het is JOUW leven. Dus alleen jij kunt bepalen of jouw huidige kijk op jouw lichaam, het leven, de realiteit jouw helpt om dat gevoel en het soort leven te bereiken dat je wil.


Wanneer je dus voelt dat je jezelf nergens blokkeert, dat je nergens op vast loopt en dat jouw leven helemaal is wat je ervan verwacht. Dan wil ik jou zelfs aanraden om niet langer te zoeken naar iets anders en jouw leven gewoon te gaan beleven :)


Merk je echter dat je op bepaalde vlakken vastloopt. Dat je je niet écht voelt zoals je zou willen. Dat je niet écht gelukkig bent of wat dan ook...


Dan is het belangrijk om eens te kijken of dit een eenmalig of uitzonderlijk iets is of eerder een wederkerig patroon waar je al heel wat actie op ondernomen hebt maar waar je op lange termijn steeds, tegen je wil om, naar terugkomt. In dat geval ligt de keuze opnieuw bij jou. Ga je verder ploeteren, worstelen, hard werken tegen jezelf en jouw ongewenste gedrag zodat het in lijn komt te liggen met jouw ideale leven? Of ben je klaar om die worsteling los te laten en jouw energie niet langer in het probleemgedrag te steken, maar in het creëren van de gewenste uitkomst?


Want zoals ondertussen wel duidelijk is.


Waar je energie in steekt, groeit.

En nu je jezelf bewust bent van hoeveel energie er mogelijks, tot hiertoe onbewust,


Na het horen van dit alles, blijft nu misschien de vraag.. oké allemaal goed en wel, maar alsnog. Wat is dan een body confidence movement, wat is het nut ervan en what's in it for me??


Wat een zeer goede en terechte vraag is natuurlijk, die ik met heel veel passie en plezier beantwoord. Al hadden we al het voorgaande nodig om hier écht een duidelijk antwoord op te kunnen geven. Dus als je benieuwd bent, luister dan even mee...


Nu je een kleine inkijk gekregen hebt in hoe jouw brein werkt en hoe jouw acties voortkomen vanuit jouw mindset met haar verzameling aan kernovertuigingen die gevormd worden doorheen jouw kindertijd. En de interacties en feedback die je doorheen de jaren krijgt vanuit jouw omgeving en dan vooral de mensen waar je het meest mee geconnecteerd bent en in contact staat aangevuld uiteraard met de communicatie en info vanuit de maatschappij die je binnenkrijgt d.m.v. de media, de omgeving waarin je leeft enzovoort.


Is het vermoedelijk ook duidelijker hoeveel impact jouw omgeving op je heeft.


De mensen waar je je het meest door laat omringen bepalen voor een groot deel jouw realiteit en daarmee automatisch de mogelijkheden die jij voor jezelf ziet in het leven.


Wanneer je in je omgeving iedereen hard ziet ploeteren en werken om iets te bereiken, dan zul je geloven dat jij dat ook moet doen.


Wanneer je in je omgeving ziet dat je leven eens je kinderen hebt, klein wordt, dan zul je dat ook zo ervaren. Wanneer je in je omgeving ziet dat je een diploma nodig hebt om iets te bereiken in het leven, dan zul je zelf ook geloven dat je zonder diploma niets bent of minder kansen krijgt. Wanneer je in jouw omgeving het bewijs ziet dat iedereen het constant druk druk druk heeft, zul je zelf ook steeds druk druk druk zijn omdat je geleerd hebt dat het zo hoort, dat dat normaal is.


Terwijl er evengoed heel wat mensen zijn die hun leven leven vanuit overtuigingen die daar lijnrecht tegenover staan. Mensen die geloven en zien in HUN omgeving dat je eens je kinderen hebt een rijker leven leeft en er zoveel mogelijkheden zijn om samen nog leukere dingen te gaan doen. Of een omgeving waarin men ziet dat je jezelf niet hoeft voorbij te racen om gelukkig of succesvol te zijn maar dat tijdig rust inlassen net dé manier is om een gelukkig en succesvol leven te creëren, ..


En hoewel je dat vermoedelijk, al dan niet onbewust, wel weet. En misschien zélfs voorbeelden kunt bedenken van mensen die anders in het leven staan dan jij. Denk maar eens aan iemand waar je het moeilijk mee kunt vinden, iemand die jou helemaal niet ligt of die je zelfs haat of irritant vindt... als je die persoon voor de geest haalt, wat is het dan dat je zo vervelend aan hem of haar vindt? Vaak zijn het dingen die ze zeggen, doen of net niet zeggen of doen, waarvan jij vindt dat het wél hoort of net niet hoort. En vanuit jouw perspectief op de wereld en het leven is dat doodnormaal, een ongeschreven regel bijna. En om de een of andere manier lijkt het alsof dat voor die ene persoon niet van tel is.... wat uiteraard zéér vervelend of oneerlijk kan aanvoelen. Want hoezo moet jij zoooo hard vechten, ploeteren, je best doen om xyz te bereiken en kan die ander of andere dat zomaar even doen met de twee vingers in de neus. Herken je zo iemand in jouw omgeving?


Eigenlijk zegt jouw irritatie, boosheid, woede of wat het ook is wat je voelt bij die persoon, niets over die persoon zelf en alles over jou.

Jij ziet die persoon doorheen jouw unieke lens, jouw unieke kijk op de wereld. En hoe strenger jij jezelf bepaalde regels oplegt die je doorheen het leven hebt aangeleerd, hoe harder je je getriggerd of geïrriteerd zult voelen door eender wie die regels niet volgt of niet volgt zoals jij dat hoort te doen..... van jezelf.....


Eigenlijk worden we allemaal blanco geboren en doorheen onze opvoeding en de jaren vaak onbewust beschreven door alles en iedereen rond ons. En dat gaat dan onze realiteit vormen. En zolang we ons niet bewust zijn van hoe we onze mindset en daarmee onze realiteit kunnen kneden en veranderen naargelang het leven dat we voor onszelf willen leven en creëren, zullen we onze eigen grootste criticus zijn.


Want in de realiteit komt er geen dieetpolitie aan jouw deur staan wanneer je weer een eetregel overschreden hebt. Toch?

Niet buiten onszelf tenminste. Maar intern, in onze interne leefwereld, ons eigen hoofd staan we vaak wél constant onder arrest en gaan we bijna met een enkelband door het leven om het zo te zeggen.... niet een die we extern hebben opgelegd gekregen. Maar eentje dat we onszelf onbewust opleggen.


Maar aangezien het allemaal vaak zo diep geworteld zit en zooo normaal is geworden om kritisch te zijn voor onszelf, onszelf naar beneden te halen, te focussen op ons gewicht, kcal te tellen, onszelf voorbij te lopen, noem maar op. En we het ook overal rond ons keer op keer bevestigd zien in onze naaste omgeving. Blijft het een zeer sterk patroon dat je niet even van de ene op de andere dag overschrijft met een nieuw patroon waarvan je voelt dat het op vandaag béter aansluit bij het leven dat jij ziet voor jezelf.


Verandering en groei creëren is dus niet alleen een kwestie van aan je mindset en interne leefwereld werken en leren hoe je jouw kijk op jezelf en het leven kunt kneden zoals je het wil. Ook onze omgeving speelt een versterkende of afremmende rol.


En DAT is waar de kracht ligt van mijn body confidence movement. Dat ik vormgeef binnen drie kaders die elkaar onderling versterken. Namelijk mijn 1-1 trajecten, mijn hybride Body Confidence Groeitraject en mijn Body Confidence Club. Deze drie kaders creëren samen een body confidence movement waarin we elkaar versterken.


De verandering start steeds vanuit onszelf en kun je versterken en ondersteunen d.m.v. een 1-1 traject en/of mijn Body Confidence Groeitraject waarin je een groot deel op eigen tempo van thuis uit kunt doornemen maar evengoed alle ondersteuning krijgt om individueel jouw vragen, twijfels, problemen of wat dan ook aan me toe te sturen zodat ik jou doorheen het traject ook individueel kan ondersteunen. Vandaar dat het een hybride traject is. En die individuele groei vanuit onze interne leefwereld, wordt dan van buitenaf versterkt en versneld d.m.v. de Body Confidence Club.


Waarin we minimaal 6x/jaar in een beperkte groep samen komen om rond bepaalde thema's te werken, bewust even te vertragen en uit de rush van het dagelijkse leven te stappen zodat we richting kunnen bepalen en niet onbewust zomaar worden meegezogen in de mainstream flow van het leven waar we middenin zitten.


Daarnaast gaan we ook maandelijks samen wandelen tijdens de maandelijkse Walk&Talk waarin je niet alleen kunt connecteren met like-minded mensen uit de omgeving maar ook de kans krijgt om maandelijks in real life met mij in contact te komen en mij jouw vragen kort voor te leggen. Op die manier word je op verschillende manieren uit jouw standaard omgeving gehaald en ontvangen in een veilige en warme bubbel waarin je andere perspectieven ontdekt. Waarin je leert én ziet dat jouw realiteit niet de énige realiteit is op het leven. Dat er diverse perspectieven en realiteiten bestaan en dat jij kunt kiezen wat je voor jezelf meeneemt en wat je loslaat.


De drie luiken die samen de body confidence movement creëren hebben onderling geen bepaalde voorrang of hiërarchie, je kunt via eender welke van die drie deuren binnenstappen en aan de slag gaan met jouw belemmeringen, blokkades en persoonlijke vraagstukken.


Of je nu eerst binnenstapt via de Body Confidence Club en daarvan voelt dat het exact is wat je zoekt zonder meer. Dan kan dat perfect. Voel je na het binnenstappen dat je enkele zaken hebt waar je 1-1 mee verder wilt, dan kun je aanvullend een kort 1-1 traject opstarten. Of in het Hybride Groeitraject stappen om van thuis uit te werken aan bepaalde persoonlijke blokkades of "problemen". Maar je kunt evengoed binnenstappen via het hybride traject of het 1-1 traject en van daaruit aanvullend andere luiken verkennen.


Er is geen goed of fout, beter of slechter.. er is alleen maar wat jij voelt dat aansluit bij jouw huidige realiteit en gevoel.

En langs welk luik of welke deur je ook binnenstapt en mee een sneeuwbaleffect creëert binnen de overkoepelende body confidence movement, de sterkte en meerwaarde van alle drie de luiken (het 1-1 traject, groeitraject en/of body confidence club) ligt steeds in drie zaken1) Veilige bubbel en community

Je stapt binnen in een veilige bubbel en community waarin je jezelf mag zijn en mag leren om bepaalde harnassen en beschermingslagen die je doorheen de jaren (veelal onbewust) bent gaan dragen, los te laten zodat je terug in contact komt met je authentieke zelf en vanuit jouw wensen en dromen je leven kunt creëren i.p.v. vanuit jouw angsten, onzekerheden, ... actie blijft ondernemen en alles onder controle probeert te houden om bepaalde zaken te vermijden.

2) Nieuwe perspectieven en een spiegel voorgehouden

3) Diepgaande connecties & relaties opbouwen


Kortom, voel je je aangesproken, geraakt of herkend in wat ik vertel? Weet dan dat je welkom bent om binnen te stappen in mijn Body Confidence Movement waarin we d.m.v. drie luiken of pijlers een beweging op gang zetten waarin we gaan voor meer ruimte voor vertrouwen in jezelf en jouw lichaam. Een community en omgeving waarin je mag zijn. Waarin je mag groeien, fouten mag maken, mag ontdekken, leren, uitdagen, ... zodat we niet alleen elkaar kunnen motiveren en inspireren maar ook gaandeweg onze EIGEN grootste motivator en inspirator mogen worden ipv onze eigen grootste criticus.


Klinkt dit als iets wat jou aanspreekt? Klik dan in de beschrijving even door naar mijn website www.bodyconfidencecoaching.be en ontdek alles over mijn 1-1 trajecten, Groeitraject en Body Confidence Club. Of maak kennis dmv een eerste gratis sessie of een gratis download. Neem maar even een kijkje.


En heb je vragen na het beluisteren van dit alles? Twijfel dan niet om ze mij te stellen. Ik ontvang jouw berichten heel graag. Je kunt me bereiken via de chatfunctie op mijn website of via een PB op Instagram of Facebook, diverse wegen dus om tot bij me te komen. Niet twijfelen, gewoon doen zou ik zeggen! :)
Comentarios


bottom of page