top of page

Leren loslaten, een cruciale vaardigheid!

Zolang je je er niet bewust van bent, draag je altijd stukjes met je mee die eigenlijk niet jouw last zijn om te dragen.
Doorheen onze kinderjaren leren we van onze ouders, omgeving, leeftijdsgenoten,.. hoe we horen te zijn in deze wereld. En afhankelijk van jouw karakter en de feedback die je krijgt vanuit de omgeving waarin je opgroeit, zul je bepaalde delen van jezelf meer of minder ontwikkelen.


Dat is wat een gezond mensenbrein doet.

Alleen… naarmate we ouder worden en ons eigen leven willen creëren en opbouwen, kan het zijn dat je tegen bepaalde zaken aanloopt. Bepaalde gewoontes, systemen, triggers, onderliggende blokkades.


En wat we dan met z’n allen geleerd hebben, is dat we ons ertegen moeten verzetten! Dat we ons niet moeten laten kennen en ons best moeten doen om die oude gewoontes of negatieve gedachten te laten verdwijnen of onder controle te houden!


En als je faalt of hervalt? Dan heb je niet hard genoeg geprobeerd. Toon wat doorzettingsvermogen en karakter!! 😠


In de realiteit…


Is het net die strijd en worsteling met onszelf en alles wat we (niet willen) zijn, dat ervoor zorgt dat er helemaal niets verandert. Niet op lange termijn tenminste. En dat je bijgevolg jaaaaren (of zelfs je leven lang) blijft vechten tegen jezelf.


Doorheen mijn 1-1 sessies en Groeitraject is dat het eerste waar we mee aan de slag gaan

Het inzicht in jezelf, jouw lichaam, brein, en de regels/verwachtingen/.. die je onbewust meedraagt, vergroten. Zodat er ruimte ontstaat om enerzijds te accepteren wat op vandaag is. En anderzijds jezelf met warmte, begrip en nieuwsgierigheid tegemoet te komen 🙏🏻


Dit doe ik d.m.v. ACT therapie, aangevuld met versterkende therapievormen waaronder voice dialogue, systemisch coachen en opstellingen.


En weet je welk verschil dit maakt?


Op 5-6 weken tijd zie ik mijn coachees loskomen van alles waar ze onbewust onder gebogen gingen.

Alles wat hen onbewust zooo veel energie kostte. Waardoor ze op die korte tijd “plots” veel meer rust en energie ervaren. En dat is altijd de eerste stap binnen mijn trajecten als coach / therapeut. Want zolang je op je tandvlees zit en geen energie hebt om alles rond te krijgen. Is er geen ruimte voor JOUW groeiverhaal.


Ben jij klaar om te stoppen met worstelen en het manipuleren/controleren van jouw gedrag d.m.v. een zoveelste sportschema en/of voedingsplan?


Plan dan een gratis kennismakingssessie met me in om vrijblijvend aan te voelen hoe ik als body confidence coach | ACT therapeut tewerk ga. Dit kan zowel ter plaatse in Oosteeklo - Assenede als digitaal. Afhankelijk van jouw voorkeur en agenda.


Comments


bottom of page