top of page
Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen

Beneath & Beyond
 groepstraject 

Stap in jouw kracht

Ontdek je authentieke zelf. Jouw "ik" die door de jaren heen bedolven is geraakt onder beperkende overtuigingen, belemmerende patronen, lagen van angst, onzekerheden, gepieker, ...

 

Doorheen dit unieke en transformatieve groepstraject duik je diep in jezelf, naar die onderstroom, en krijg je een helder inzicht in waar het bij jou écht vastloopt. Zodat je doorheen 4 mooie maar intensieve (en hier en daar ook wel confronterende) maanden voorbij jouw huidige belemmeringen en beperkende patronen & overtuigingen kunt springen en in jouw authentieke kracht kunt gaan staan. Helemaal, ongeremd en ongetemd JIJ!

4+

jaar ervaring als ACT therapeut / coach

combi

van online en real life sessies in groep én 1-1

16

weken intensief samen aan de slag!

start

maandag

22 januari 2024

Waarom Beneath & Beyond?

Je hebt al vanalles geprobeerd om je beter in je vel te voelen, jouw goede gewoontes vol te houden en/of gezonder te leven. Maar wat je ook probeert en hoe hard je ook je best doet... steeds weer herval je in oude gewoontes / patronen. 

In een wereld die heel luid, druk en snel is. En ons constant aanspoort om ons aan te passen, raken we vaak vervreemd van ons "echte ik".

 

Oude patronen en belemmerende overtuigingen kunnen ons zo hard in hun greep krijgen, waardoor we slechts een fractie worden van wie we werkelijk zijn. Dit traject is ontworpen om dat te doorbreken. Het is niet alleen een ontdekkingsreis, maar ook een kans om jezelf opnieuw te definiëren. Los van alle verwachtingen, regels, druk, onzekerheden, .. waar je op vandaag mee worstelt en op vastloopt. 

We werken op 3 grote pijlers die zeer ruim en uitgebreid worden uitgewerkt doorheen het volledige programma:

1) Zelfinzicht en bewustzijn: duik onder jouw patronen, labels en verwachtingen van de buitenwereld of anderen. Ontdek en omarm je authentieke zelf. Begrijp wie je echt bent, niet wie men wil dat je bent of wie je denkt te moeten zijn. Door introspectieve oefeningen en begeleide reflecties zul je jouw kernwaarden, passies en unieke krachten ontdekken en leren herkennen.

2) Innerlijke kracht en vrijheid: breek door jouw belemmerende patronen heen en ga terug in jouw kracht staan, voluit jezelf! Het is niet voldoende om jezelf alleen maar te kennen; je moet ook in staat zijn om voorbij de beperkingen te gaan die je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Of het nu gaat om belemmerende overtuigingen, zelftwijfel of oude gewoonten, deze pijler richt zich op het identificeren en loslaten van wat je tegenhoudt, zodat je volledig kunt ZIJN!

 

3) Doelgerichte groei: creëer je meest vrije, gelukkige en volste leven vanuit je authentieke zelf. Na de fases van zelfontdekking en het doorbreken van barrières komt de transformatie. Je zult leren om jouw opgedane inzichten en ervaringen ook effectief in de praktijk om te zetten. Want het zien en begrijpen is niet voldoende. Het is cruciaal om het ook te belichamen en er actief mee aan de slag te gaan. Nieuwe vaardigheden leer je niet door erover te lezen, horen vertellen, .. maar door effectief te DOEN. Je leert ook niet fietsen of met de wagen rijden door filmpjes te kijken of anderen het te zien doen, toch? Hetzelfde geldt voor de vaardigheden die je doorheen dit 4 maandenprogramma meekrijgt. We gaan daarom actief aan de slag zodat je kunt oefenen, oefenen, oefenen! 

Beneath & Beyond nodigt je uit voor een transformatieve reis. Duik dieper dan je voor mogelijk hield en onthul de innerlijke kracht die in je schuilt. In een traject van 4 maanden brengen we je voorbij je beperkingen en helpen we je ontdekken wat er écht onder de oppervlakte ligt.

.

Elke stap in dit traject is een stap dichter bij je authentieke zelf, waarbij je zowel je schaduwen als je licht omarmt. Wacht niet op 'ooit' of 'misschien'; de tijd om je volle potentieel te leven is NU!

Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen

Je zoekt een manier om .... 

je goed in je vel te voelen zónder geploeter of herval

♥ meer rust in je hoofd, en leven, te ervaren zodat je kunt ontspannen. Kunt vertragen en ruimte nemen voor jezelf zónder schuldgevoel

♥ controle te vinden in je leven en terug vanuit zelfvertrouwen jouw leven te creëren i.p.v. steeds weer vast te komen zitten in die negatieve gedachtenspiraal, dat gepieker, die angsten, dat trauma, die pijn, ... 

meer vrijheid te ervaren en te voelen dat je voluit mag leven en genieten in plaats van te blijven vasthouden aan alles wat je moet doen, hoort te doen en alle verwachtingen van jezelf en iedereen rond je.

♥ te kunnen loslaten i.p.v. je constant verantwoordelijk te voelen voor alles en iedereen waardoor je hoofd dag in dag uit vol zit met gedachten, dingen die je nog moet doen, zorgen, ... 

Wat als je ... 

ondanks jouw twijfels, onzekerheden, angsten, pijn, verdriet, .. TOCH kon doorzetten en wist hoe je te allen tijde een gevoel van zelfvertrouwen en zelfwaarde kon creëren?  

voor jezelf, ondanks alles, veiligheid kon creëren waardoor je niet meer getriggert of naar beneden gehaald wordt door reacties, meningen, .. van anderen. Omdat je tot in jouw kern VOELT dat je goed bent zoals je bent. Dat je waardig bent, no matter what. 

jouw eigen grootste motivator i.p.v. criticus kon zijn? En kon leren hoe je jezelf door jouw stormen, angsten, uitdagingen,... heen kon coachen zodat je niet meer hervalt, opgeeft, vastloopt. 

✔ zélfs als er een spiraal van negatieve gedachten in je opwelt, alsnog energie en motivatie kon putten uit jezelf en JOUW waarden? Zonder te moeten zoeken naar een zoveelste schema, plan, advies, .. buiten jezelf om je aan vast te houden of op te trekken. 

 

Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen
Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen

May your choices reflect your hopes. Not your fears. 

Verandering is eng en oncomfortabel. Je hebt nog geen bewijs dat het jou deze keer wél gaat lukken. En je weet niet wat jou te wachten staat.

Maar de beste manier om jouw toekomst te voorspellen, is ze zelf te creëren.  Zet dus die eerste stap!

Richt jouw energie op het creëren van jouw toekomst.
I.p.v. te blijven vechten met jouw verleden en alles wat er nog niet is... 

"

Je hoeft het niet alleen uit te zoeken... 

Als gediplomeerd coach en ACT therapeut met expertise in het blootleggen van de kern en werken rond zelfbeeld, lichaamsbeeld en zelfvertrouwen, kan ik jou als geen ander helpen om jouw oncomfortabele gedachten en gevoelens te verwerken zodat ze jouw doen en laten niet meer beheersen. Zodat je niet meer wordt meegezogen in jouw negatieve gedachtenspiraal, waardoor je hervalt in oude gewoontes die jou weer verder van je doel wegbrengen waardoor je tot vervelens toe opnieuw moet beginnen...
 

Als je tot hiertoe voornamelijk gefocust hebt op het aanpassen en controleren van jouw gedrag (denk maar aan schema's, concrete tips om meer orde/rust/ruimte te vinden, plannen, actiegericht de problemen waar je op vastloopt aanpakken en proberen wegwerken,... ) dan blijf je inderdaad in die vicieuze cirkel zitten. Want wanneer je vertrekt vanuit jouw "probleemgedrag", focus je op symptoombestrijding en niet op het aanpakken van de kern van het probleem. Waardoor de symptomen, zélfs nadat ze voor een bepaalde tijd verdwenen waren, steeds weer terugkeren. 

 

 


 

 

Dus geef je energie aan het bestrijden van het ongewenste gedrag, jouw slechte gewoontes, jouw negatief zelfbeeld, ... dan laat je dit alles alleen maar meer ruimte innemen. Niet alleen in het hier en nu, maar ook in de toekomst.

 

De sleutel ligt dus niet in het veranderen, controleren of bestrijden van datgene wat je niet meer wil. Maar in het creëren van de uitkomst die je wél wilt.

Wat  je energie geeft, groeit 

Doorheen dit unieke en krachtige groeitraject leer ik jou om op 9 maanden vanuit jouw mindset blijvende verandering en rust te creëren.


Eens je binnenstapt, neem ik jou doorheen diverse modules, live sessies, wandelsessies, verdiepingsdagen, ... mee in een  groeitraject waarin we  op drie grote luiken werken: 

 

Zelfinzicht & bewustzijn

Ken je dat gevoel van op automatische piloot door het leven gaan? Dat je gewoon "doet" zonder echt te voelen of te begrijpen waarom? Je bent niet alleen! We raken met ons allen vaak zo verstrikt in de dagelijkse sleur en verwachtingen van anderen dat we aan onszelf voorbij gaan en vergeten wat WIJ écht belangrijk vinden in ONS leven. 

Zelfinzicht is als het hebben van een innerlijke GPS. Het helpt je te begrijpen waar je nu bent, waar je naartoe wilt en welke weg je het beste kunt inslaan. Het gaat erom jezelf te kennen: je krachten, je zwakheden, je verlangens, en zelfs die kleine eigenaardigheden die je uniek maken.

Bewustzijn is dan weer als een helder licht dat je in het donker begeleidt. Het stelt je in staat om bewust te worden van je gedachten, gevoelens en acties. In plaats van impulsief te reageren op wat er om je heen gebeurt, geeft het je de kans om even pauze te nemen, diep adem te halen en te kiezen hoe je wilt reageren.

Stel je voor dat je de kracht hebt om keuzes te maken die echt in lijn liggen met wie je bent en waar je naartoe wilt. Dat is de kracht van zelfinzicht en bewustzijn. En het mooie is dat het beide vaardigheden zijn. Je wordt er niet mee geboren, maar kunt het op elk punt in je leven aanleren!

Leer hoe je jouw brein zo kunt programmeren dat het werkt voor en mét jou i.p.v. 'tegen" jou. 

Innerlijke kracht & vrijheid

Loop jij vaak vast in je hoofd? Kom je steeds weer in een spiraal van gedachten terecht? Het is iets wat velen van ons ervaren en herkennen. Maar het goede nieuws is: je hebt de kracht om het script te herschrijven!

Binnenin jou zit een ongelooflijke kracht, de kracht van zelfvertrouwen. Al wordt die veelal overmeesterd door diverse angsten, onzekerheden, kritische gedachten, .. waardoor je die aanmoedigende stem amper of zelden hoort, aangezien jouw kritische stem doorheen de jaren aan kracht gewonnen heeft. 

Maar, hoe herstel/activeer je die kracht? Het begint allemaal met vrijheid. De persoonlijke vrijheid om te zijn wie je bent, om je passies te volgen, 'nee' te zeggen, ... 

Innerlijke kracht geeft je de moed om je eigen pad te kiezen, terwijl vrijheid je de ruimte geeft om het volop te bewandelen. Samen vormen ze een dynamisch duo dat je in staat stelt je leven volgens JOUW regels, waarden en overtuigingen te leven.

Dus, wat zeg je ervan? Ben je klaar om je innerlijke kracht te omarmen en de vrijheid te vieren om je meest authentieke zelf te zijn? Geloof me, het is een reis die elke stap waard is.

Doelgerichte groei

Stel je voor dat je elke dag opstaat met een duidelijk doel voor ogen, wetende dat elke actie, hoe klein ook, je een stap dichter bij dat doel brengt. Het klinkt veilig en rustgevend, toch? Gewoon kunnen vertrouwen op jezelf en dat je er wel geraakt. 

Doelgerichte groei gaat niet over het blind najagen van successen of het behalen van doelen omwille van het behalen ervan. Het gaat over het vinden van je waarom, je diepste drijfveren, je kernwaarden. En het laten sturen van je acties en beslissingen.

Het is als het hebben van een toolbox voor je leven. Je weet niet welke uitdagingen het leven nog voor jou in petto heeft, maar je weet wel dat je alles bij de hand/in je hebt om ze te tackelen. En zélfs als je een bepaalde tool mist in je toolbox, weet je voortaan exact waar je uitbreidingsset kunt vinden. Wat jou een hoop energie bespaart die je anders kwijt was aan zoeken naar antwoorden, houvast, richting, .. terwijl je dankzij die toolbox en jouw (herstelde) zelfvertrouwen erop kunt vertrouwen dat je er voor jezelf kunt zijn. Ook als het even helemaal misgaat of anders loopt dan geanticipeerd.

En het beste van alles? Doelgerichte groei is niet iets dat je buiten jezelf moet zoeken. Het begint met een vonk, een verlangen, iets waarvan je voelt dat je het wil. Jouw taak? Voed die vonk, geef het de ruimte om te groeien. Leer om te gaan met de "ja-maars" en "angsten" die het kan oproepen. En voor je het weet leef je een leven dat vrijer, gelukkiger en voller voelt dan je ooit had durven dromen! 

Dus, klaar om het roer van je leven in handen te nemen en te groeien met een duidelijk doel voor ogen? Laten we het samen doen!

Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen
Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen
Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen

Take the risk.

Don't let the unknown stop you from making progress.

Na dit Beneath & Beyond traject .....

✔ Weet je wie je bent, wat je wil bereiken / creëren en hoe je dat ook effectief kunt doen ZONDER steeds weer in jouw angsten, gepieker, negatieve zelfkritiek, .. terecht te komen


✔ Heb je technieken aangeleerd om oude, belemmerende patronen te doorbreken en voorgoed achter je te laten


✔ Heb je het vermogen ontwikkeld om grenzen te stellen en assertief te communiceren zonder schuldgevoel


✔ Sta je veerkrachtiger in het leven en weet je exact hoe je door moeilijke periodes, tegenslagen, .. heen kunt komen

✔ Heb je een duidelijk en haalbaar actieplan opgesteld voor jouw verdere persoonlijke en professionele groei

✔ Weet je exact hoe je routines kunt creëren die jouw mentale en fysieke welzijn bevorderen zonder dat het een "moeten" wordt 

 

✔Heb je een krachtig netwerk opgebouwd met gelijkgestemden waar je de nodige veiligheid en ruimte vindt om te groeien

 

✔ Ben je comfortabel bij alle gedachten en gevoelens die je ervaart en hoef je niet langer energie te steken in angsten, onzekerheden,.. onder controle te houden of weg te duwen. Je voelt je comfortabel in je volledige lichaam en vertrouwt voluit op jezelf

 

✔ Heb je geleerd hoe je intrinsieke, blijvende motivatie en drive creëert van binnenuit zodat je jouw doelen bereikt zonder uitstelgedrag

Kortom, je hebt de tools, kennis en het zelfvertrouwen om je leven actief vorm te geven op een manier die echt bij jou past.

Lena Steenbeke, groepstraject, groepstherapie, ACT, ACT therapie, therapeut, Oosteeklo, Assenede, Oost-Vlaanderen, Lembeke, Eeklo, Zelzate, Lievegem, Wachtebeke, Gent, coach, body confidence, coaching, wandeltherapie, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfvertrouwen

Tussen de overvloed aan vluchtige beloftes, kant-en-klare antwoorden en quick fixes is het niet gemakkelijk om te zien wat nu écht helpend is voor jou. Wat écht gaat zorgen voor duurzame verandering. Met dit programma wil ik iets aanbieden wat jou blijvende inzichten, krachtige ervaringen en duurzame groei garandeert.

 

Ik begrijp ten volle dat het niet gemakkelijk is om door het bos de bomen te zien en erop te vertrouwen dat dit (wél) is wat je nodig hebt en zoekt. Vooral als je al diverse zaken geprobeerd hebt.

 

Het enige wat ik jou kan meegeven, is dat je bij het afwegen van trajecten/programma's oog mag hebben voor de toon waarop je wordt aangesproken. Wanneer je bij het lezen van een website of programmaomschrijving een uitvergroot gevoel van angst ervaart en vervolgens een schema/afgelijnd programma krijgt aangereikt als antwoord / reddingmiddel voor jouw problemen / die angst? Dan stap je vrijwel zeker terug in een traject dat op de zichtbare laag werkt. En hoewel dat zeer helpend kan zijn en daar niets verkeerd mee is. Is dat op vandaag vermoedelijk niet wat je (terug) nodig hebt. Wanneer je op deze pagina terechtkomt, heb je veelal reeds diverse soortgelijke trajecten doorlopen met concrete tips, tools, handvaten, ... je wéét dat al allemaal. Het gaat op dit punt niet meer om "niet weten", maar om "niet kunnen toepassen of omzetten in de praktijk". Toch?

Als je dit voor jezelf herkent, dan is dat hét signaal dat je op de juiste plaats zit. 

Voel je dit niet? Dan is het moment voor jou vermoedelijk nog niet helemaal rijp om hierin te stappen, en da's ook helemaal oké! 

 

P.S.: leuk weetje... alles wat je doorheen dit traject leert, overstijgt de tijd en ruimte. Want de tools en strategieën die je leert, kun je vervolgens op alle vlakken van jouw leven toepassen. De volledige zelf-coaching-methode kan na afloop van het programma op elk luik van jouw (toekomstige) leven worden ingezet. Het is dus niet alleen relevant in dit moment in de tijd, maar ook bij toekomstige uitdagingen  en veranderingen in jouw leven. Waardoor je nooit meer opnieuw op zoek moet naar tools, schema's, trajecten, .. Je hebt na afloop van dit traject alles op zak om ook door toekomstige ups en downs in het leven heen te geraken!

Ontdek 

The Body Confidence

PODCAST

Wat krijg je concreet doorheen dit traject?

In een notendop

​✔ 1x/maand live workshop/sessie, elke 3e dinsdagavond van de maand (20u00-21u30)

online leerplatform met diverse modules die jou stap voor stap inzichten, opdrachten en uitdagingen geven om actief jouw groeitraject vast te pakken en te boosten

​✔ Alle ruimte en kansen om mij jouw persoonlijke 1-1 vragen te stellen!

​✔ 1x/maand real life boswandeling in de Lembeekse bossen met ruimte voor jezelf, connectie met de groep, 1-1 vragen (elke 3e zaterdagochtend van de maand van 10u00-11u30)

✔ 2 real life verdiepingsdagen op een inspirerende omgeving waarin we een deep dive doen in de leerstof én vooral in onszelf. We gaan tijdens de verdiepingsdagen actief aan de slag met opdrachten, mindshifts én breathwork om een laag dieper te dalen en blijvende veranderingen te creëren! (DATA: vrijdag 26/01/2024  &  vrijdag 24/05/2024)

Scroll door de 3 tabbladen hieronder voor meer info

Ik ben een groot voorstander van échte, persoonlijke connecties. Daarom geloof ik in de kracht van face-to-face ontmoetingen. Tegelijkertijd erken ik de flexibiliteit en efficiëntie van online sessies, zeker als we rekening moeten houden met drukke agenda's.

Daarom heb ik in het Beneath & Beyond traject een evenwichtig gecreëerd tussen enerzijds een online coaching ervaring met toegang tot een digitaal platform, modules en maandelijkse live sessies. En anderzijds real life connectiemomenten in de vorm van maandelijkse Walk&Talks (vrijblijvend, je hoeft niet elke maand aanwezig te kunnen zijn, dit is een fijne extra die je kunt meepikken naargelang wat jouw agenda toelaat) en 2 verdiepingsdagen op een inspirerende locatie waarin we een deep dive doen in de leerstof én, vooral, onszelf! Door middel van mindshifts, oefeningen, reflectieopdrachten/visualisaties en breathwork. 

De Walk&Talk sessies zullen maandelijks doorgaan in de Lembeekse bossen. Je bent vrij om hieraan deel te nemen wanneer het jou uitkomt. Het is niet verplicht om elke maand aanwezig te zijn. Maar als het in je agenda past, ben je elke derde zaterdagochtend van de maand van 10u00 tot 11u30 welkom voor een wandeling en een persoonlijk gesprek.

bottom of page