top of page

De 6 duurste woorden in het leven...

Vind je loslaten moeilijk? Zolang er geen bereidheid is om "wat je altijd zo gedaan hebt” los te laten. Is er geen ruimte voor iets nieuws.


En hoewel het op een manier ongetwijfeld comfortabel en veilig aanvoelt om je weg te steken achter “ik ben altijd zo geweest” (en varianten). Is het vaak déze overtuiging die jou onbewust belemmert.


Het duwt jou niet alleen in een slachtofferrol, waardoor je de kracht om je leven vorm te geven toeschrijft aan alles en iedereen behalve jezelf.


Je mag nog zo hard je best doen om bv oude gewoontes te veranderen omdat je met je logische brein merkt dat ze jou belemmeren. Je zult steeds hervallen.


Simpelweg omdat die nieuwe gewoontes/acties niet aansluiten bij jouw huidige overtuigingen (instellingen van jouw brein)


En zoals het een gezond brein betaamt, zal het daarom steeds luider en harder naar voor komen telkens wanneer je toch weer die nieuwe “gewenste” acties onderneemt in de hoop nieuwe gewoontes te creëren.


Waarom?


Niet om jou te pesten.. maar omdat jouw brein opmerkt dat de acties die jouw lichaam onderneemt niet matchen met de instellingen. Het is dus zeer logisch dat je steeds “hervalt” (zoals we dat dan noemen) in die oude gewoontes. Omdat die wél matchen met jouw onderliggende instellingen.


Zie het als een printer. Als er iets uitrolt waarvan het systeem merkt dat het niet klopt met de instellingen, zal het ook foutcodes communiceren. En dan mag je ze nog zo hard proberen negeren omdat jij wel tevreden bent met wat eruit is gerold. Als je geen actie onderneemt zal het toestel uiteindelijk vastlopen.


En dan kun je idd boos worden en al jouw energie focussen op dienen stommen printer….

Dat houdt je alleen maar bezig. Als je het wilt “oplossen” zul je het resultaat even moeten loslaten en je energie moeten focussen op het aanpassen van de instellingen.


Met ons leven is dat exact hetzelfde. Ons lichaam is de machine/tool waarmee we dit leven beleven. En ons brein bevat de instellingen die onze (re)acties bepalen.


De keus is aan jou. Blijf je focussen op jouw acties? Of duik je eens een laagje dieper?

Ontdek mijn 1-1 coachingstrajecten (dankzij VDAB loopbaancheques al mogelijk vanaf slechts 10,00 EUR/sessie) of mijn Body Confidence Groeitraject. Je hoeft dit namelijk niet alleen te doen. De kracht in een coach/therapeut aan je zijde doorheen jouw groeiverhaal, is dat je steeds kunt terugvallen in een net van veiligheid en warmte waardoor je jouw angsten, onzekerheden, gepieker,.. slimmer af bent en ze de kans niet geeft om het stuur over te nemen. Want terwijl je zelf aan de slag gaat met de nieuwe inzichten, vaardigheden en tools die je aanleert doorheen de coaching, voel je je gedragen op de momenten dat het even misloopt zodat je jezelf niet opnieuw meesleurt in een zoveelste negatieve gedachtenspiraal waar je jouw eigen vooruitgang mee belemmert.


Plan een gratis kennismaking met me in of klik door naar meer info over mijn 1-1 trajecten.


 

Vond je dit interessant? Volg mij dan op Facebook en Instagram om verder geïnspireerd en gemotiveerd te blijven 💛 Of ontdek mijn podcast en Youtubekanaal.

Comments


bottom of page